Amsterdam Fashion Week! - Gooisch... als lifestyle

Amsterdam Fashion Week!

Afgelopen zaterdag en zondag was ik weer bij het belangrijkste Nederlandse mode event van het jaar: Amsterdam Fashion Week. Ik zag grote namen als Edwin Oudshoorn en Spijkers & Spijkers voorbijkomen, maar ook bijzondere nieuwkomers. Nieuwsgierig? Wij hebben de beelden.

De eerste show die ik bezoek is de duo-show van nieuwkomers Toos Franken en Maaike van den Abbeele. Toos Franken laat een minimalistische klassieke collectie zien. De ontwerpen zijn heel draagbaar en hebben een mooie pasvorm.

FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17

De collectie van  Maaike van den Abbeele is juist uitbundig en kleurrijk. De prachtige jassen zijn de paradepaardjes van de show. Maaike haalde haar inspiratie overduidelijk uit Japan. Hebben hebben hebben!

FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17

Given pakt goed uit. De collectie is modern, draagbaar en goed met elkaar te combineren. Het merk showt zowel de dames- als de herencollectie fall winter 2017, die door velen zal worden omarmd. Daarnaast hebben ze The Voice of Holland deelnemer Dwight gestrikt voor wat entertainment en loopt Luca (Next Boy Band) als model mee in de show, wat hij overigens uitstekend doet.

FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17

Bound Amsterdam laat een tijdloze, maar tevens vernieuwde stijl zien: preppy meets Jamaica. Ik ben helemaal weg van deze spring summer 2017 collectie!

FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17

De show van Anbasja Blanken afgelopen zomer staat nog op mijn netvlies gebrand: een ultravrouwelijke broekencollectie. Anbasja slaagt werderom. Haar collectie is een lust voor het oog!

FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17

De zijden creaties van Astrid Elisee zijn draagbaar en tot in de puntjes perfect afgewerkt. De soepel vallende stoffen en verfijnde details maken het af. Hou deze nieuwkomer goed in de gaten!

FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17

De collectie van Spijkers & Spijkers, ingeïnspireerd op New Yorkse Club 54 uit de 70’s, was wat meer ingetogen dan we van de modezusjes gewend zijn. Wel met de duidelijke Spijkers handtekening en met deze collectie slagen ze wederom. Na de show was het nog niet gedaan… Onder leiding van niemand minder dan Timor Steffens werd de Gashouder omgetoverd tot een ware club. Dansers in hoepels, ballonnen en drankjes. Dit alles als preview van de “L.A. inspired DILLIH party” op 4 maart. Oude (dans)tijden herleven!

FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17

SUE showt haar nieuwste collectie, speciaal gemaakt voor rolstoelgebruikers, met de inspirerende naam “Diversity is the key to unity”. De kleding is stoer en helemaal van nu. Tijdens de show wordt de tekst “Broken crayons still color” op de muur geprojecteerd: een mooi statement! Hulde aan Kelly Sue.

FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17

Edwin Oudshoorn behoort tot de top van Nederland en dat bewijst hij ook deze keer weer. Zijn couture collectie, bestaande uit trouwjurken, straalt puur vakmanschap uit. Het geheel wordt gepresenteerd in een sfeervolle setting.

FASHIONWEEK AMSTERDAM EXPERIENCE FW17 FASHIONWEEK AMSTERDAM EXPERIENCE FW17FASHIONWEEK AMSTERDAM EXPERIENCE FW17

FASHIONWEEK AMSTERDAM EXPERIENCE FW17

Liselore Frowijn presenteerde haar eerste “See now, buy now” capsule pre-fall 2017 collection. Het publiek kon na de show de kleding meteen bestellen. Frowijn showt een kleurrijke collectie met veel etnische prints.

FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17

FASHIONWEEK AMSTERDAM FW17

Foto’s: Team Peter Stigter

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën