Kerstvakantie: stedentrips binnen Europa! - Gooisch... als lifestyle

Kerstvakantie: stedentrips binnen Europa!

Hou jij niet van kerst of vier jij kerst liever in het buitenland? Gooisch heeft wat ideeën voor de kerstvakantie op een rijtje gezet: 10 stedentrips binnen Europa!

Praag is een schitterende stad met z’n oude stadsplein met de astronomische klok, de beroemde Karelsbrug, de burcht en de kleurrijke John Lennon muur.

astronomische-klok-oude-stadsplein-389x584

Antwerpen is mijn favoriete stad in België. Het centrum is overzichtelijk, je kunt er heerlijk shoppen én je kunt er lekker eten. Ook prima voor één dag! Tip: in het boek van Antwerpenaar Tanguy Ottomer vind je thematische wandelingenen en veel praktische informatie.

antwerpen

Voor de shopaholics: Milaan is een waar shopping Paradise. De prachtige winkelgalerij Vittorio Emanuele, de modewijk, Corso Como, Brera en natuurlijk de vele outlets.

milaan

Berlijn is de meest bruisende stad van Duitsland. De East Side Gallery maakte diepe indruk. Tip: Berlijn heeft een heerlijke internationale keuken. Eet, drink (met mate) en geniet!

berlijn-2

Madrid is een stad die nooit verveelt. Iedere keer ontdek ik weer wat nieuws. Laat je verrassen door de vele stadsparken, pleintjes, café’s, tapas restaurantjes en de kleurrijke wijk Chueca. Gezelligheid ten top!

madrid

Parijs is zóveel meer dan de Eiffeltoren, de Champs Élysées en het Louvre. Verdwaal in de straten van Marais, ga shoppen in en rondom Rue Saint Honoré en kom tot rust in Jardin du Luxembourg.

parijs

Als je van Mediterraanse steden houdt, dan is Lissabon zeker een aanrader. Je mag de stad absoluut niet verlaten zonder te hebben geluisterd naar het traditionele portugese levenslied: fado. En niet onbelangrijk: de temperatuur is er in december nog best aangenaam.

lissabon

Boedapest is een een prachtige stad. Verdeeld in de stadsgedeelten Buda en Pest, gelegen langs de rivier de Donau. Het parlementsgebouw vond ik het zonder enige twijfel het mooiste gebouw van Boedapest.

p1090786

Als je naar Wenen gaat, mag je het Schönbrunn palace niet overslaan. Ik keek er mijn ogen uit! De Naschmarkt is een goede eetplek als je van internationaal eten houdt.

wenen

Mijn thuisstad Maastricht mag natuurlijk niet ontbreken 😉 Genoeg te zien, altijd wat te doen. Tip: breng een bezoek aan Magisch Maastricht. Meer informatie vind je op http://www.vvvmaastricht.nl/magisch-maastricht.html

maastricht

 

 

 

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën