De mooiste parken van west USA! - Gooisch... als lifestyle

De mooiste parken van west USA!

Mede door de prachtige natuurparken zal ik mijn reis door de Verenigde Staten niet snel vergeten. Spectaculair. Imposant. Indrukwekkend. Kijk je mee?

De Grand Canyon vond ik te gek. Tip: sla de uitkijkpunten aan het begin over en loop een kilometer verder. Alleen jij, je lover en het uitzicht. Een magisch gevoel!

p1060663

Toen ik van te voren op internet wat research deed naar Death Valley merkte ik dat de één het geweldig vindt, de ander vindt het “een grote kale vlakte”. Ik vond het geweldig! Maar wel érg heet…..

p1060366

Red Rock State Park is wat minder bekend dan andere parken, maar daarom zeker niet minder mooi. Oordeel zelf.

p1060627

Antelope Canyon. Die kleuren. Die kleuren. Die kleuren. Ik kon er naar blíjven kijken… Antilopen canyon is bijzonder fotogeniek!

p1060710

Woody Woodpecker Land, oftewel Monument Valley: ook een heel imposant en mooi park. Je kunt hier hele bijzondere rotformaties zien.

p1060749

Arches National Park bestaat uit een aantal hele bijzondere rotsbogen. Deze bogen zijn ontstaan door erosie. Iedere rotsboog stort op een gegeven moment in elkaar waardoor het landschap steeds verandert. Dat gebeurt natuurlijk niet in enkele jaren. Het gaat dan over miljoenen jaren.

p1060799

Yellowstone National Park is een heel divers park. Je vindt er o.a. heetwaterbronnen, geisers en watervallen. En het allerleukste: je kunt er zelfs beren spotten en mij is het gelukt!

p1060935

Black Canyon is één van de minder vaak bezochte natuurparken. Waarom? Geen idee. Misschien ligt het niet op de toeristische route? Mooi is het er in ieder geval zéker! En doordat er zo weinig toeristen komen, geeft het een extra speciaal gevoel.

p1060852

Nog nét in het Westen van de Verenigde Staten: Badlands National Park. Net als veel andere parken zijn ook hier de rotsformaties onstaan door water- en winderosie.

p1070064

Niet ver van San Francisco ligt Muir Woods National Monument, een relatief klein park. je vindt hier bomen die ongelóóflijk hoog zijn. En dan voel je je ineens heel erg klein.

p1050943

Heb jij één of meerdere van deze parken bezocht? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen.

 

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën