Must see: autumn/winter '16 MC Collignon The Conscious Collection - Gooisch... als lifestyle

Must see: autumn/winter ’16 MC Collignon The Conscious Collection

Afgelopen zomer tijdens Amsterdam Fashion Week mocht ik de AW16 collectie van MC Collignon The Conscious Collection vanaf de eerste rij al bewonderen. Het is een collectie vol verrassingen: stoere accenten, geraffineerde details en natuurlijke donkere kleuren. Een collectie die je ab-so-luut niet mag missen!

De kwaliteit is luxe door de silk looks, crêpes, mooie bouclés, stretch satins en voiles, afgewisseld met fake fur en fake leather. De collectie kent veel ‘never out of style items’.

unnamed-1 unnamed-2 unnamed-3 unnamed-4 unnamed-5

De stukken zijn complementair en vullen vorige collecties aan: je vervangt niet, je vult aan! Het modulaire denken: “Slowfashion noem ik dat, vaak doe je na één of twee seizoenen je nog goede kleding alweer weg, omdat het ‘uit de mode’ is. Ik wil het gevoel en idee van slowfashion terugbrengen in mijn collecties”, aldus Monique Collignon.

unnamed-6 unnamed-7 unnamed-8 unnamed-9 unnamed-10 unnamed-11 unnamed-12unnamed

Goed om te weten: Collignon werkt met stoffen die eco-vriendelijk en verantwoord zijn geproduceerd. Het grootste gedeelte van de collectie, zo’n 70%, is gemaakt van Waste2Wear®. Een duurzame en maatschappelijk verantwoorde onderneming met ‘groene’ oplossingen voor de textielindustrie door plastic flessen te recyclen en daarvan hoogwaardige stoffen te produceren. Eén kledingstuk is gemaakt van gemiddeld vijftien flesjes. In ieder item staat hoeveel plastic flessen er zijn gebruikt.

unnamed-13

Ik ben heel benieuwd wat jullie van de collectie vinden! Laat je een berichtje achter?

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën