Zonzekere bestemmingen voor het najaar! - Gooisch... als lifestyle

Zonzekere bestemmingen voor het najaar!

De zomer is al weer bijna voorbij. Maar hebben we nu eigenlijk wel voldoende van de zon kunnen genieten in Nederland? Zonder lang in het vliegtuig te zitten, zijn er een hoop bestemmingen waar je ook na de zomer nog volop van het mooie weer kunt genieten. Dit is de top 5 van de beste zonbestemmingen binnen Europa voor dit najaar!

Op 4 uur vliegen van Amsterdam ligt Cyprus. In juli en augustus is het hier erg heet, maar juist in september, oktober of november is het hier goed toeven. Overdag wordt het al snel 27 graden en ’s nachts wordt het niet kouder dan 20 graden. De temperatuur van het zeewater is in oktober met 25 graden ook erg goed te noemen.

Interhome huis Cyprus


De Canarische Eilanden zijn al jaren een topfavoriet. Met temperaturen tot 25 graden in het najaar is dat ook niet zo gek!

Interhome huis Gran Canaria

Met een gemiddelde van 3.000 zonuren per jaar, het hoogste aantal zonuren binnen Europa, en een gemiddelde jaartemperatuur van 21 graden, is de Algarve dé plek om te overwinteren. Hoewel de Algarve de populairste vakantiebestemming binnen Portugal is, wordt niet de gehele regio opgeslokt door het massatoerisme en zijn er nog vele authentieke dorpjes te vinden.

Interhome huis Algarve

De letterlijke vertaling van Costa del Sol is “zonnekust”. Dit is de zuidkust van de Spaanse landstreek Andalusië. De bekendste plek is wellicht het mondaine Marbella, maar het pitoreske vissersdorpje Fuengirola is ook zeker de moeite waard. Goed om te weten: ook golfers kunnen aan de Costa del Sol hun hart ophalen.

Interhome huis

Sicilië is met een gemiddelde temperatuur van 22 graden in oktober een perfecte bestemming om nog even van het mooie weer te kunnen genieten. Sicilië heeft een lange historie. Eén van de hoogtepunten is een bezoek aan de Etna, de actiefste vulkaan van Europa met een hoogte van 3300 meter.

Meer informatie over de afgebeelde vakantiewoningen is te vinden op: www.interhome.nl

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën