10 tips om af te vallen, zónder dieet! - Gooisch... als lifestyle

10 tips om af te vallen, zónder dieet!

Diëten die beloven dat je in korte tijd veel afvalt. Helaas werken dit soort crashdiëten vaak averechts. Het gevolg: het jojo-effect. En dat wil niemand! Gooisch geeft je 10 tips om af te vallen, zónder dieet.

* Neem altijd een flesje water mee als je de deur uit gaat. Te saai? Infused water is helemaal hip én lekker.

* Ga nooit zonder een boodschappenlijstje naar de supermarkt. Je zult het zien: je gaat vanzelf minder zoetwaren kopen.

* Ga ook nooit met honger boodschappen doen. Ik spreek uit ervaring: je koopt zonder lijstje altijd meer dan nodig.

* Sta jezelf toe om één keer per week iets ongezonds te eten. Jezelf altijd ontzien werkt niet, maar op deze manier houd je slecht eetgedrag toch een beetje binnen de perken.

* Vries verse maaltijden in. Heb je verse soep gemaakt en een beetje over? Vries een portie (of meer!) in en op een dag waarop je minder tijd hebt, zet je in een mum van tijd een gezonde maaltijd op tafel. Ideaal!

* Sla nooit (maar dan ook echt nooit) een maaltijd over. En zeker niet je ontbijt. Je ontbijt is namelijk de basis van je dag. Tip: als je (werk)schema het toelaat: eet vier tot vijf keer een kleine(re) maaltijd. Zo blijft je spijsvertering aan het werk!

* Ga (meer) bewegen of sporten. De gezondste manier om af te vallen is nog steeds: voldoende bewegen in combinatie met een gevarieerd voedingspatroon. Denk niet te ingewikkeld: je hoeft je echt niet iedere dag in het zweet te werken. Pak eens wat vaker de fiets. Zo simpel is het.

* Ga voor natuurlijk, onbewerkt voedsel. Denk hierbij aan:groenten, fruit (met mate), eieren, noten, etc.

* Gebruik kleine(re) eetborden. Mensen zijn altijd geneigd om hun hele bord leeg te eten. Door een kleiner bord te gebruiken, eet je wat minder…. zonder dat je nog honger hebt.

* Een positieve mindset helpt bij afvallen. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer stress zo veel als mogelijk te vermijden.

Succes!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën