5 mooie vakantiebestemmingen in Europa! - Gooisch... als lifestyle

5 mooie vakantiebestemmingen in Europa!

Wil jij deze zomer graag op vakantie, maar heb je geen zin in een lange vliegreis? In deze blog vijf heerlijke vakantiebestemmingen binnen Europa. Wat korter bij huis is ook genoeg te zien!

Het Griekse eiland Samos is niet zo bekend als Rhodos of Lesbos, maar zeker niet minder mooi. Verdwaal in de straatjes van de traditionele Griekse dorpjes of geniet van een cocktail op het mooiste strand van het eiland, Livadaki beach.

Samos en Praag 006

Samos en Praag 113

Montenegro is het land van de ongerepte natuur. Je vindt er prachtige baaien, bergen, meren, maar ook kleine gezellige stadjes. Ik schreef al eerder over de Baai van Kotor. Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Montenegro.

P1090932

montenegro

Het eiland La Palma: geniet van de prachtige uitzichten vanaf de Caldera de Taburiente, slenter door de kleurrijke straatjes van de hoofdstad Santa Cruz de la Palma of kom tot rust op één van de mooie zand- of kiezelstranden.
Tip: boek een hotel of appartement aan de westkant van het eiland. Daar schijnt de zon namelijk veel meer en het regent er aanzienlijk minder.

La Palma 018

La Palma 087

De meeste mensen die een stedentrip naar Spanje boeken, kiezen voor Barcelona, Valencia of Sevilla. Breng eens een bezoekje aan Madrid. Cultuur snuiven, winkelen in de vele outlets of genieten van culinaire versnaperingen. In Madrid is het fijn vertoeven!

madrid (1)

madrid (2)

Sarajevo klinkt misschien niet als de meest voor de hand liggende stedentrip. De stad ligt prachtig gelegen tussen de heuvels en kent een rijke geschiedenis. Het autovrije centrum oogt pittoresk en is een echte aanrader. Sarajevo kent ook een bruisend nachtleven met z’n vele hippe clubs en bars.

sarajevo (1)

sarajevo (2)

Ben jij al op één van deze bestemmingen geweest?

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën