5 bijzondere hotels in Maastricht! - Gooisch... als lifestyle

5 bijzondere hotels in Maastricht!

In het bourgondische Maastricht is er genoeg te zien en te doen. De Limburgse hoofdstad is met z’n vele bezienswaardigheden een echte trekpleister. Je zult je er niet snel vervelen. Maar waar slaap je tijdens een midweek of weekendje Maastricht? Als trotse inwoner van de stad laat ik je graag een paar mooie en bijzondere hotels zien.

Derlon Hotel Maastricht ligt in het hart van het historische centrum, aan het sfeervolle Onze Lieve Vrouweplein. Het hotel ligt op slechts 5 minuten lopen van het Vrijthof en op maar 1 minuut van de Stokstraat, met zijn vele exclusieve winkels. Bijzonder aan het hotel is dat ze historische elementen combineren met een modern design.


Het relatief nieuwe Kaboom Maastricht is een uniek hotel met moderne kamers, een binnentuin en directe toegang tot het koffiehuis en het restaurant ernaast. De locatie is uitstekend. Het ligt tegenover het centraal station, in de trendy buurt Wyck. Deze wijk staat bekend om zijn authentieke boetieks en speciaalzaken.

Het Kruisherenhotel Maastricht is gevestigd in een Gotisch klooster. Het hotel combineert een middeleeuwse buitenkant met een interieur vol met designmeubelen. Alle kamers zijn individueel ingericht met kunstwerken en een gedicht.Het restaurant van het hotel bevindt zich op een tussenverdieping in de centrale kerkzaal, waar je de plafonddecoraties van dichterbij kunt bekijken. Ook beschikt het hotel over een wijnbar en wijnkelder.


Bourgogne Suite Maastricht is een 19e-eeuws herenhuis en ligt, net als Kaboom, in het rustige en trendy stadsdeel Wyck. Deze exclusieve accommodatie beschikt over elegant ingerichte kamers.

Als je liever in een appartement wil verblijven, dan is Urban Residences Apartments een goede keuze. De appartementen zijn ontworpen door Alessi en bevinden zich op de hoek van het Vrijthof in Maastricht. Elk appartement heeft een unieke inrichting met een woonkamer en het penthouse beschikt over een terras. De meeste appartementen hebben twee verdiepingen en sommige zijn voorzien van een glazen gevel.

Alle hotels kun je boeken via www.booking.com

Heb jij ook in een uniek hotel in Maastricht geslapen? Laat het ons weten in een reactie!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën