Traveltips Tokyo! - Gooisch... als lifestyle

Traveltips Tokyo!

Wie afreist naar Japan, mag Tokyo niet overslaan. Tokyo is een metropool vol contrasten: hypermoderne shopping malls tegenover eeuwenoude houten tempels. Laat je verrassen door deze bijzondere stad!

Het allerdrukste kruispunt ter wereld ligt in, hoe kan het ook anders, Tokyo. Er steken hier per keer honderden mensen de straat over. Komt het Shibuya kruispunt je bekend voor? Dat kan. Het was (en is) namelijk decor voor talloze films. Tip: vanaf de Starbucks vestiging heb je een geweldig uitzicht over het kruispunt.

Japan deel 2 043

Japans eten is natuurlijk sushi. In Japan is het maken van sushi verheven tot een echte kunstvorm. Eerlijk is eerlijk: nergens ter wereld smaakt de sushi zoals in Japan! Laat je verrassen, maar lees van te voren even de sushi etiquette zodat je sushi op de juiste wijze eet. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat je sushi in één keer op eet, anders beledig je de kok. En dat wil niemand.

1073

Wie van shoppen houdt, is in de chique wijk Ginza op de juiste plek. Chanel, Dior, Gucci, Louis Vuitton, you name it! De meeste merken hebben hier hun flagshipstore gevestigd. Ginza is niet alleen een shopping paradise, maar staat ook bekend vanwege het bruisende nachtleven.

Japan deel 2 027

Japan deel 2 013

Japan deel 2 025 Japan deel 2 026

Een andere wijk die de moeite waard is: Harajuku. Hier loopt de hippe Japanse jeugd gekleed in opvallende kledingstijlen. Van heel donker tot de meest vrolijke outfits komen er voorbij.

1219

Naar mijn idee de mooiste tempel van Tokyo: de Senso-ji tempel. Deze publiekstrekker is de oudste en beroemdste tempel van de stad. Het kan er erg druk zijn, vooral tijdens het Sanja Matsuri festival.

1060

De allerkleinsten (en stiekem ook de volwassenen) mogen we niet vergeten. Tokyo Disneyland en het net iets stoerdere Tokyo DisneySea zijn makkelijk te bereiken met de auto, bus of trein. Niet het park zelf, maar de gestructureerde manier waarop de Japanners zich gedragen is meer dan amusant.

1277

Tokyo Disneyland

1284

Zelfs de kinderwagens staan gestructueerd in een rijtje.

Ben jij al eens in Tokyo geweest?

 

 

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën