Shopgids Parijs - Gooisch... als lifestyle

Shopgids Parijs

Parijs is voor veel fashionista’s hét modemekka van Europa. Het aanbod is gigantisch, maar waar moet je beginnen? Gooisch helpt je een beetje op weg.

De bekendste en breedste (winkel)straat in Parijs is zonder twijfel de Champs-Elysées. Deze straat heeft een gevarieerd aanbod. Van luxe merken (Louis Vuitton, Longchamp, Tissot, Guerlain, Tiffany &co) tot vestigingen van de grote bekende winkelketen (Zara, Sephora, H&M, Celio)

DSC02532

P1100886

Louis Vuitton

P1100885

M.A.C.

Relatief nieuw is Bercy Village. Deze winkelstraat (ook open op zondag) ligt in het 13e arrondissement, ten zuidoosten van Parc de Bercy. De winkels zijn gevestigd in gerestaureerde wijnopslagplaatsen. Ook de oude rails laat je herinneren aan oude tijden. Heel fijn: in Bercy Village kun je ook heerlijk eten & drinken.

P1090539

Bercy Village

P1090547

Bercy Village

De meeste winkels in Parijs zijn op zondag gesloten, behalve in de wijk Marais. Je vindt in deze wijk heel veel winkeltjes van (jonge) nieuwe designers. Daarnaast vind je hier ook een vestiging van het hippe Zweedse label COS. Kortom: in deze wijk valt er genoeg te ontdekken!

P1090579

Marais

Rondom Rue Saint Honoré vind je de luxe winkels en boetieks. Bekende winkels zijn o.a. conceptstore Colette, Chopard, Chloé, Lanvin en Missoni.  

colette

conceptstore Colette

Aan de statige Boulevard Haussmann ligt o.a. Galeries Lafayette, het bekendste warenhuis van Parijs. Er zijn meerdere vestigingen in de stad. Het hoofdgebouw, Lafayette Coupole, is het bekendste. Tip: kijk tijdens het shoppen ook eens naar boven. De gouden koepel is práchtig. Heb je wat meer tijd? Het dak dat gratis toegankelijk is biedt een fantastisch uitzicht over de stad.

Heb je de pech dat het regent tijdens je citytrip? Neem dan een kijkje in het overdekte winkelcentrum Les Halles. Let op: het is behoorlijk groot en de kans op verdwalen is aanwezig.

Veel shopplezier!

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën