Dit eiland is paradijselijk! - Gooisch... als lifestyle

Dit eiland is paradijselijk!

Phuket, Koh Samui en Krabi klinken je vast bekend in de oren. Stuk voor stuk prachtige Thaise strandbestemmingen, maar helaas overspoeld door massatoerisme. Thailand kent ook nog ongerepte paradijselijke eilandjes. Ik bezocht er één.

Mijn aankomst in Koh Kood was overweldigend: vanaf de houten pier keek ik neer op een exotisch wit zandstrand met kristalhelder water. Een sprookje!

P1130077

Koh Kood is nog ongerept, maar toch makkelijk bereikbaar vanaf het vasteland. Iedere dag varen er boten vanaf de kustplaats Trat / Laem Sok. De beste reistijd is van oktober tot mei. Ik was er eind april / begin mei. In deze periode kán het regenachtig zijn, maar gelukkig waren de weergoden goed gestemd.

Verspreid over het eiland staan goed onderhouden resorts. Van eenvoudige low budget accomodaties tot luxe 5* resorts. Voor ieder wat wils!

P1130036

Het mooiste strand is wat mij betreft Ao Phrao beach. Dit lange strand (ongeveer 1 km) ligt in het zuiden, het rustigste deel van het eiland.

P1130016 P1130018 P1130019 P1130030

Het bekendste strand, met de meeste resorts/hotels, is Bang Bao beach. Het strand is mooi, maar er zijn helaas wel veel grote pieren.

Tip: als je iets van het eiland wil zien, doe dit dan per scooter (overal te huur). Het grootste gedeelte van het eiland bestaat uit jungle en rubberplantages. Toch is er genoeg te zien: kleine dorpjes, watervallen en verschillende mooie stranden. Activiteiten die kunt doen zijn o.a. kayakken, duiken en snorkelen.

P1130109 P1130102

P1130097 P1130094 P1130093

P1130080

Maar… eerlijk is eerlijk: veel meer dan dat is er niet te doen. Als je van tropische bestemmingen houdt, rust en natuurschoon, dan ben je op Koh Kood aan het juiste adres. Verwacht geen bruisend nachtleven en al helemaal geen full moon party. Maar ach, wat is er mis met een zonsondergang op een wonderschoon tropisch eiland?

P1130053

Is Koh Kood iets voor jou? Wacht dan niet te lang, want op verschillende plekken op het eiland wordt flink gebouwd.

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën