Traveltips Wenen! - Gooisch... als lifestyle

Traveltips Wenen!

Paleizen, kerken, kathedralen, koffiehuizen en musea. Wenen heeft een rijke geschiedenis. De lijst met bezienswaardigheden is dan ook eindeloos. Dit mag je zéker niet missen als je naar Wenen gaat!

Wenen is de stad van de paleizen en klassieke muziek. Het mooiste paleis is naar mijn mening het Schönbrunn palace. Het symmetrische zomerpaleis van de Habsburgers telt meer dan1400 kamers, waarvan maar een klein deel open is voor publiek. Je kunt hier o.a. de kamers van Frans Jozef en Elisabeth (Sissi) bezichtigen, de spiegelzaal (waar Mozart een concert gaf voor Maria Theresa) en de Grote Galerij (waar in 1815 gedanst werd ter afsluiting van het Congres van Wenen).

P1090672

Schönbrunn palace

20150723_122836

Schönbrunn Palace –  Grote Galerij

Behalve paleizen telt Wenen ook veel kerken en kathedralen. Domkirche St. Stephan ligt centraal in de Innerstadt en is het symbool van de stad. Deze Rooms-Katholieke kathedraal is de zetel van de aartsbisschop en de hoge toren is op veel plekken in de stad goed te zien.

P1090713

Domkirche St. Stephan

De Grieks orthodoxe Kirche Zur Heiligsten Dreifaltigkeit, ook wel Holy Trinity cathedral genoemd, vind ik een lust voor het oog. De kerk ligt in de Griekse historische buurt. Adres: Fleischmarkt 13

P1090719

Kirche Zur Heiligsten Dreifaltigkeit

Ook leuk om te bezoeken is de oudste markt van de stad: de Naschmarkt. Je vindt hier een gigantisch aanbod aan etenswaar en andere producten en je kunt er ook internationaal eten. De Naschmarkt ligt in de wijk Margareten, waar oud en nieuw samen komen. Let op: de Naschmarkt is populair bij toeristen en helaas zijn er daarom veel zakkenrollers actief.

P1090687

Naschmarkt

Als je meer tijd hebt, breng dan een bezoekje aan het appartement waar Mozart gewoond heeft. Adres: Domgasse 5 (niet ver van Domkirche St. Stephan).

P1090701

Mozarthaus

Hoteltip: het Ramada encore Vienna city center is een prima hotel en is gelegen op een rustige locatie. Adres: Grieshofgasse 11.

P1090660

Ramada encore Vienna city center

Ben jij al eens in Wenen geweest?

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën