De leukste steden van Azië! - Gooisch... als lifestyle

De leukste steden van Azië!

Aziatische steden. You hate it or you love it. Eén ding is zeker: Aziatische steden winnen de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Dit zijn 10 leuke en mooie, maar zeker ook interessante steden in Azië. Wedden dat jij binnenkort een vliegticket boekt?

Bangkok (Thailand)
Bangkok is hot, letterlijk en figuurlijk. In deze miljoenenstad kijk je je ogen uit: rijk versierde tempels, gigantische wolkenkrabbers, overal eetstalletjes, hippe sky bars en prachtige shopping malls. Mijn favoriete hotspot in Bangkok: de Sirocco sky bar.

1526509_861477910539282_8948277090202938294_n

Bangkok – Sirocco sky bar

Phnom Penh (Cambodja)
Phnom Penh ligt aan de rivier de Mekong en wordt door steeds meer toeristen ontdekt. Je kunt hier verschillende tempels, musea en monumenten bezoeken. De “killing fields of choeung ek” (een witte toren met glazen ramen vol met schedels) en het Tuol Sleng museum (museum van volkerenmoord) maakten veel indruk op mij.

DSCF3709

Phnom Penh – killing fields of choeung ek

Peking (China)
Wie van cultuur houdt, kan in Peking z’n hart ophalen. Deze stad staat bomvol bezienswaardigheden zoals het Tiananmenplein, de Verboden stad, het oude en het nieuwe zomerpaleis, de tempel van de Hemelse Vrede en de Minggraven. Neem ook zeker een kijkje in één van de Hutongs (oude stadswijken), die helaas in razend tempo verdwijnen.

DSC00867

Peking – portret van Mao Zedong bij de Verboden Stad

Tokyo (Japan)
Gek, gekker, Tokyo. Deze overgestructureerde metropool is booming! De stad bestaat allemaal verschillende bijzondere wijken. Mensen kijken doe je in Harajuku. Het beroemde drukste kruispunt ter wereld ligt in de wijk Shibuya. Mijn favoriete wijk is Ginza, het luxe winkeldistrict. Je vindt hier winkels van o.a. Gucci, Chanel, Dior en Louis Vuitton.

Japan deel 2 027

Tokyo – Ginza

Ho Chi Minh City (Vietnam) 
Ho Chi Minh City, oftewel Saigon, is de stad waar oud en nieuw samen gaan. Als je er bent, breng dan zeker een bezoekje aan de indrukwekkende Cu Chi tunnels. Let op: mensen met claustrofobie kunnen deze tunnels beter overslaan. Als je wat langer kunt blijven: ga dan langs bij een kledingmaker. Mensen over de wereld komen naar Vietnam om maatkleding te laten maken. Een aanrader!

DSCF3303

Kuala Lumpur (Maleisië)
Ook Kuala Lumpur is een mix van oud en nieuw. Je ziet er eeuwenoude tempels en koloniale gebouwen , maar ook wolkenkrabbers en grote shopping malls. Het bekendste gebouw, en tevens symbool van de stad, zijn de Petronas towers.

de 450 meter hoge Petronas towers @ Kuala Lumpur

Kuala Lumpur – Petronas towers

Kathmandu (Nepal)
De kleurrijke hoofdstad van Nepal staat bekend om z’n ontelbare tempels, paleizen en stoepa’s. In 2015 werd de stad getroffen door een aardbeving, waarbij helaas veel historische gebouwen verloren zijn gegaan.

DSCF1587

Kathmandu

Hong Kong
Hong Kong verveelt nooit. Deze stad heeft echt veel te bieden: tempels, parken en shopping malls, maar ook eilanden. Breng een bezoekje aan de grote gouden Tian Tan boeddha op  Lantau Island, geniet even van de rust op Lamma Island of waag een gokje in het Chinese gokparadijs Macau. Vergeet ook niet de Peak Tram te nemen die je naar de Victoria Peak brengt. Je hebt hier een adembenemend uitzicht over Hong Kong!

DSC00530

Hong Kong

Hoeveel steden uit dit lijstje heb jij al bezocht?

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën