Shopgids Keulen! - Gooisch... als lifestyle

Shopgids Keulen!

Heb jij na de paasdagen zin in een dagje shoppen in een sfeervolle stad? Dat kan! En Gooisch helpt je een beetje op weg.

In en rondom de Hogestrasse en de Schildergasse vind je alle bekende winkels en merken, zoals Zara, H&M, Douglas en Esprit. In de Schildergasse is het erg druk. Volgens veel mensen is het zelfs de drukste winkelstraat van Duitsland. Let dus goed op zakkenrollers.

P1120555

De exclusievere winkels zijn gevestigd in en rondom de Mittelstrasse, Pfeilstrasse en de Ehrenstrasse.

P1120568

Het kleurrijke Mytho heeft een breed aanbod aan luxe accessoires. Adres: Rudolfplatz 2.

P1120574 P1120575

Conceptstore Apropos heeft de mooiste items van o.a. Celine, Isabel Marant en Chloé in huis. De winkel is prachtig ingericht! De grootste vestiging ligt in de Mittelstrasse.

P1120576

P1120577

De flagshipstore van het Australische merk Aesop ligt in de Pfeilstrasse. De haar- en huidverzorgingsproducten zijn overal in de Verenigde Staten en in Azië te koop. Ook in Duitsland zijn inmiddels enkele vestigingen (o.a. Berlijn en Keulen). In Nederland zijn de producten van Aesop (vooralsnog) alleen te koop via webshops.

P1120572

Wie in Keulen gaat shoppen, mag het oudste parfumhuis ter wereld  niet overslaan. Je kent de klassieke geur van 4711, oftewel Eau de Cologne, misschien nog wel van je oma. Ook als je niets met deze geur hebt, is de winkel een must see. Voor de geïnteresseerden: in het pand is een klein museum gehuisvest dat het verhaal achter “het water van Keulen” vertelt. Adres: Glockengasse 4.

P1120557

De vele overdekte winkelcentra bieden uitkomst als het weer niet mee zit. Eén van de bekenste winkelcentra zijn de Neumarkt Galerie en Galeria Kaufhof. Een andere mogelijkheid is het chocolademuseum. Behalve kijken, kun je hier ook proeven en kopen. Een must see voor chocoladeliefhebbers!

Goed om te weten: als je in het centrum in één van de vele parkeergarages wil parkeren, dan heb je een groene milieusticker nodig. Op tweede paasdag zijn de winkels gesloten!

Ben jij al eens in Keulen gaan winkelen?

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën