5 heerlijke paasdesserts! - Gooisch... als lifestyle

5 heerlijke paasdesserts!

Wil jij je vrienden, familie of geliefde met een heerlijk paasdessert verrassen? Met deze recepten en tips gaat dat vast en zeker lukken!

 Citrussalade met citroen sorbetijs

citrussalade met citroen sorbetijs

Ingrediënten:
1 rode grapefruit, 2 perssinaasappels, 1 citroen, 3 el poedersuiker, 4 bollen sorbetijs citroen.

Bereiding:
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit, sinaasappels en citroen. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Doe de citruspartjes in een kom. Schep om met de poedersuiker en verdeel over de glazen.
Schep in elk glas 1 bol citroenijs. Lekker met een paar blaadjes verse munt.

Tropische mangotiramisu

tropische mangotiramisu

Ingrediënten:
12 lange vingers, 2 mango’s, 125 gram mascarpone, 250 gram magere kwark, 50 gram bastardsuiker wit, 25 gram amandelschaafsel. 

Bereiding:
Leg de lange vingers op de bodem van de schaal. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in stukken. Pureer de mango’s met de keukenmachine en schenk over de lange vingers. Roer de mascarpone met kwark en suiker door elkaar. Verdeel het mascarponemengsel over de mango en strijk glad. Laat de tiramisu in 60 min. in de koelkast koud worden. Rooster het amandelschaafsel. Bestrooi de tiramisu met het amandelschaafsel en serveer.

Chocolademousse met sinaasappelcompote

chocolademousse met sinaasappelcompoteIngrediënten:
2 handsinaasappels, 1 perssinaasappel, 2 el suiker, 2 el sinaasappellikeur, 2 bakken chocolademousse (à 500 ml)

Bereiding:
Handsinaasappels dik schillen, partjes tussen de vliezen uit snijden. Perssinaasappel schoonboenen, schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. In pannetje partjes samen met sinaasappelsap, suiker en eventueel sinaasappellikeur zachtjes aan de kook brengen. Vuur lager zetten en ca. 10 minuten laten sudderen tot mengsel stroperig is. Regelmatig doorroeren. Sinaasappelcompote laten afkoelen. Chocolademousse over zes schaaltjes of coupes verdelen, beetje compote erop scheppen en opdienen.

Paastriflé

paastrifle

Ingrediënten:
1/2 roombotercake (à 450 gram, in blokjes), 2 el suiker, 1/2 citroen (uitgeperst), 4 el lemon curd (à 340 gram), beker slagroom (125 ml), 1/2 zakje vanillesuiker (à 80 gram), 200ml vanillevla, 75 gram witte chocolade (grof geraspt).

Bereiding:
Verdeel de cakeblokjes over de coupes of grote wijnglazen. Roer de suiker door het citroensap en sprenkel dit over de cakeblokjes. Schep per glas een laagje van 1 el lemon curd op de cake. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Schep 2 el slagroom in ieder glas. Verdeel de vanillevla er voorzichtig over. Verdeel de rest van de slagroom erover en bestrooi de trifle met de geraspte chocolade.

Pannekoekjes met room

pannekoekjes met room

Ingrediënten:
125 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd), 1 el zonnebloemolie, 150 ml melk, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 1 bekertje slagroom (125 ml), vers fruit (bv, bosbessen)

Bereiding:
Klop een glad beslag van het bakmeel, 1 el olie, de melk, het ei en de vanillesuiker. Vet met een kwastje een antiaanbakpan in met olie. Schep voor 1 pannenkoekje 3 el beslag in de pan en bak op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Klop de slagroom lobbig. Serveer de warme pannenkoekjes met de slagroom en vers fruit. Lekker met wat honing.

Meer paasdesserts vind je op: www.ah.nl

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën