Dominicaanse Republiek: ideale winterbestemming! - Gooisch... als lifestyle

Dominicaanse Republiek: ideale winterbestemming!

Baal jij ook zo van de kou en de regen? Dobberen op je luchtbed in de caribische zee, genieten van een tropische cocktail of cultuur snuiven in Santo Domingo klinkt dan vast als muziek in je oren. Ik neem je graag mee naar de Dominicaanse Republiek… een ideale winterbestemming!

Het hele jaar door vliegen er toeristen naar de Dominicaanse Republiek. Dat is niet voor niets. Het tropische Caribische eiland kent namelijk een constante temperatuur van zo’n dertig graden. Door de zeebries is dit tropische klimaat heel aangenaam.

papegaai

De beste reistijd is van januari t/m april. Dan valt de minste regen en is het orkaanseizoen nog niet begonnen. Dit maakt de Dominicaanse Republiek een perfecte winterbestemming!

Langs de Atlantische oceaan en de Caribische zee vind je overal mooie stranden. In het zuid-oosten liggen veel populaire stranden, rondom de bekende badplaats Punta Cana. Hier vind je ook veel grote resorts.

punta cana 2

punta cana

punta cana 3

In het noord-oosten, op het schiereiland Samana, ligt het relatief rustige Las Terrenas. Hier vind je nog lange, onbebouwde en ongerepte stranden.

las terrenas

20140518_140004

Wie tijdens z’n vakantie ook nog een beetje cultuur wil opsnuiven, kan z’n hart ophalen in de hoofdstad Santo Domingo. Het koloniale gedeelte van de stad staat sinds 1990 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De stad kent ook veel gezellige restaurantjes, barretjes en ijssalons. De dominicanen zijn gek op ijs!

santo domingo

Heb jij je ticket al geboekt?

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorie├źn