5 koffiespots in Amsterdam - Gooisch... als lifestyle

5 koffiespots in Amsterdam

Wie gaat er nog koffie uit een automaat halen als er zo ontzettend veel fijne koffietentjes zijn? Ik had een hele leuke fietstocht door Amsterdam en ontdekte 5 geweldige koffiespots!

Bij een kop koffie hoort natuurlijk iets lekkers, dus tijdens onze koffietour kregen we veelvuldig chocolade en baksels toegestopt. Lekker!

Bij Roost in Amsterdam Oost kun je terecht voor een heerlijke kop koffie en een goed boek. Zij hebben het concept ‘Bring a Book, Take a Book’. De boeken zijn in het Nederlands en in het Engels. Gezellig bij anderen aan tafel of juist semi-privé om te werken. Alles kan.

Coffee Bru (Beukenplein 14, Amsterdam Oost) gaat met zijn tijd en de seizoenen mee. Nieuw daar is de toniccoffee: een koffiecocktail zonder alcohol.

Coffee Bru tonic coffee

 

Gek op de geur van vers gebrande koffie? Bij White Label Coffee (Jan Evertsenstraat 136) heb je hier grote kans op. Ook bij Headfirst Coffee Roasters (westerstraat 150) kun je hier van genieten. Hier heb ik geleerd om koffie te proeven. Koffie malen, heet water er op. Dan drijft het ‘koffieprut’ naar boven. Dat tik je voorzichtig kapot en ruikt er direct aan. Met de lepel neem je gelijk een slokje.

Koffie proeven

 

In de Theophile de Bockstraat vind je op nummer 37, op de hoek, Caffènation. Naast de koffie maken ze hier ook verrukkelijke limonade en icetea!

Cafenation

Cafenation
En zoals ik al zei, hoort hier ook een gebakje bij. En waar kan dat anders dan bij Baksels, Bilderdijkstraat 201. Ik heb heel veel geproefd, maar ik ben een enorme fan van de raspberry cheesecake brownie. Alles is homemade!
Cupcake van Baksels
Heb je helemaal zin gekregen in koffie? Kom dit weekend dan naar het Amsterdam Koffie Festival met proeverijen, de barista kampioenschappen en lekker eten!
Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën