10 hotspots in Parijs - Gooisch... als lifestyle

10 hotspots in Parijs

Gare St. LazareEén keer per jaar móet ik in Parijs geweest zijn. Parijs ademt een bijzondere sfeer. Zijn jullie ook zo verslaafd aan deze bruisende Franse hoofdstad? In deze blog 10 leuke, gezellige en hippe hotspots van Parijs!

Als je de typische toeristische trekpleisters van Parijs hebt afgevinkt, is er nog genoeg te zien en te beleven. Zo ook in de wijk Marais: straatartiesten, kunstateliers, nieuwe designerboetiekjes en hippe cafeetjes en restaurants. Ik kom er altijd ogen en oren te kort!

Over hip gesproken. ‘Le Baron’ is the place to be als je modellen en andere modemensen wil spotten. Le Baron ligt aan de avenue Marceau en is heel modern en luxe ingericht.

Een mooie plek om te lunchen of dineren is Place de la Trinité. Aan dit gezellige plein liggen restaurantjes met een typische franse kaart én een heel mooi uitzicht over het plein en de ‘église de la Trinité’. Een echte aanrader!Place de la Trinité

Niet ver van Place de la Trinité ligt Gare Saint Lazare: het op één na grootste station van Parijs. Het station heeft twee grote hallen en rondom het station staan prachtige kunstwerken.

Gare St. Lazare

Een ander leuk plekje om te eten is Chez Marie’. Voor een klein prijsje eet je in dit kleine restaurantje in Monmartre (rue Gabrielle). Ik vond dit restaurantje verrassend leuk! De inrichting is gezellig en ook de bediening was erg vriendelijk. Een leuk alternatief voor Quartier Latin en vooral een aanrader in de herfst/winter.   chez marie

Als je van luxe winkelen houdt, dan ga je naar Rue Saint Honoré. Je vindt hier onder andere ‘interieur junkie’, een moderne meubelzaak die prachtige designmeubels en accessoires verkoopt. Voor de kleinere portemonnee is er een budgetlijn. Even verderop ligt de ‘Colette’. Deze hip ingerichte winkel verkoopt niet alleen kleding, maar ook tijdschriften en boeken. Klein nadeel: het is er vaak behoorlijk druk.    Colette

Na een middag shoppen, ga ik graag naar ‘la Caféothèque’. In dit koffiehuis wordt koffie geschonken van over de hele wereld: van Guatemala tot Peru. Van China tot Oeganda. Ze hebben het allemaal! Een absolute must voor koffieliefhebbers!la Caféothèque

Aan Place du Marché Saint Honoré (zijstraat van Rue Saint Honoré) ligt ‘Bookmarc’, een boekenwinkel van Marc Jacobs. Alle boeken zijn door Marc Jacobs zelf geselecteerd. Je kunt er ook kantoorspullen en grappige gadgets kopen.

De wijk Belleville is een multi-culturele wijk met veel aziatische restaurantjes waar je goedkoop kunt eten. Afrikaanse invloeden, straatartiesten en galeries. Ook hier kijk je je ogen uit!

In het 15e arrondissement ligt Balloon air de Paris. Vanuit hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad! Voor een ritje (10 minuten) betaal je per persoon 12 euro. Kinderen betalen een gereduceerd tarief. Even wat anders dan de Eiffeltoren…

Bon voyage!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het laatste nummer van GOOISCH

Categorieën